• Kinderkamer decoratie
  • Handgemaakt met liefde
  • Hergebruikte en duurzame materialen
  • Kinderkamer decoratie
  • Handgemaakt met liefde
  • Hergebruikte en duurzame materialen

Dit is Woet.

De stoere en eigenwijze boomstronk die zorgt voor afvalhout. Hij speurt tussen het afval van een meubelmaker, het grofvuil en grote afvalcontainers bij bouwprojecten. Dunne timmerplaten, oude bezemstelen, restanten van een balk. Woet brengt geregeld iets mee en in bijna alles kan een tweede (of derde, of vierde) leven geblazen worden. Of eigenlijk gezaagd ...

Dit is Woel.

In tegenstelling tot Woet is Woel niet zo stoer, maar juist heel rustig en kalm. Woel houdt van zachte materialen. Die vindt ze niet tussen het grofvuil, dus speurt ze liever naar restpartijen wol en textiel die gebruikt kunnen worden. Of worden er mooie stoffen gekocht.

Dit ben ik.

Ik ben Lilian, het gezicht achter Woet & Woel. Getrouwd, mama van twee kinderen en het liefst altijd creatief bezig. Ik vind het heerlijk om thuis een gezellige plek voor de kinderen te creëren, maar wel in de stijl die bij ons huis past. Dus veel met hout en natuurlijke kleuren.

Duurzame keuzes

Woet & Woel doet er zoveel mogelijk aan om een duurzaam steentje bij te dragen. Zo wordt er grotendeels gewerkt met afvalhout en restanten stof en wol. Waar je bij afvalhout aan moet denken? Bezemstelen, een restantje latten of planken: als je je ogen openhoudt vind je zoveel bruikbare materialen in afvalcontainers! Daarnaast zijn er diverse adressen waar afval opgehaald wordt. Dat geldt ook voor restanten stof en plukjes wol.

Behalve de bewuste keuze voor materialen worden er meer dingen gedaan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Er wordt zo weinig mogelijk geprint, waardoor de factuur alleen per mail verstuurd wordt en niet ook nog eens in de doos meegestuurd wordt. Want wees nou eerlijk: negen van de tien keer verscheur je die zodra je je pakketje hebt uitgepakt, toch? Over de dozen gesproken: sta niet gek te kijken als je opeens een doos koffie ontvangt ... schijn bedriegt! De meeste bestellingen worden verstuurd in gebruikte dozen. Want ook die eindigen snel bij het oud papier (of misschien kun je ze zelf weer gebruiken voor iets anders). Het hergebruiken van materialen kan op allerlei manieren gebeuren. Denk aan een lintje om het cadeau mee in te pakken, een gedroogde bloem ter decoratie, oud patroonpapier als opvulmateriaal in de doos. Als het even kan wordt er hergebruikt!

Het ontstaan van Woet & Woel

Officieel is Woet & Woel in oktober 2020 opgericht. De eerste stappen werden ruim vier jaar eerder gezet, toen ik zwanger was van mijn oudste dochter. In de zoektocht naar de perfecte wandlamp (want ja, als je een baby krijgt verdient die natuurlijk alleen maar het allerbeste ;-)) vond ik niks dat helemaal aan mijn wensen voldeed. En dus besloot ik de lamp zelf te maken. Dit smaakte naar meer! Ik besloot dat ik haar eerste knuffeltje zelf wilde maken. Dus begon ik te haken. Toen mijn dochter geboren was ging alle tijd naar haar en stond de creativiteit op een laag pitje. Althans, de uitvoer. Want de ideeën bleven stromen. Een kleine twee jaar later werd mijn zoontje geboren en ging mijn dochter naar een nieuwe kamer. Een goed excuus voor mij om de zaag weer af te stoffen en de handen uit de mouwen te steken. Net nadat mijn zoontje twee werd zijn Woet & Woel geboren. En ik hoop dat ik naast mijn eigen kinderen ook heel veel andere kinderen blij kan maken met de decoratie van Woet & Woel.